Българското и израелското правителства заседават съвместно

По-рано днес премиерът Бойко Борисов се поклони на мемориала на жертвите на холокоста "Яд вашем"

88 ~ 2 мин. четене

Министър-председателят Бойко Борисов и водената от него делегация са в Израел. Там днес ще се проведе съвместно заседание на двете правителства в град Ерусалим, информира БНТ. По време на визитата премиерът Бойко Борисов ще проведе среща на четири очи с израелския си колега Бенямин Нетаняху и с президента Шимон Перес.

Българската правителствена делегация беше посрещната на летището в Тел Авив и съпроводена до Ерусалим при изключителни мерки за сигурност. Първата среща на премиера Борисов снощи беше с български евреи, които от години живеят и ряботят в Израел.

Малко по-рано днес в офиса на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху се проведе "среща на 4 очи" между двамата премиери. Паралелно останалите български министри, които са в Ерусалим - Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Тотю Младенов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Вежди Рашидов, Десислава Атанасова, разговарят всеки поотделно с израелските си колеги.

По късно в присъствието на двамата премиери ще бъдат подписани и двустранни документа в областта на информационните технологии, здравеопазването, външните работи и културата. Около 12.30 Борисов и Нетаняху ще дадат и официлна пресконференция за медиите. Рано тази сутрин бъгарският премиер поднесе венец и се поклони в мемориала на жертвите на холокоста "Яд вашем".

По-малко от два месеца след атентата в Бургас, отнел живота на шестима души, България и Израелпровеждат съвместно заседание на своите правителства в Ерусалим. Това е втората по рода си среща между двете страни и датата 11 септември не е избрана случайно, посочва френският в. "Фигаро".

Този път няма да става дума за туризъм и за селско стопанство, както преди година в София, а за атентата от 18 юли. 

Подкрепи Economic.bg