Бургаски търговци на протест срещу монопола

Асоциацията на дребния и среден бизнес е против лобистката поправка за повече от един киоск за една фирма

264 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Очаква се протест на дребните предприемачи в Бургас - търговци на сергии се събират пред общината заради недоволство от евентуално монополизиране на пазара, информира bTV.

Недоволните ще протестират, докато тече сесията на местния парламент. В дневния ред е включено предложение за приемане на наредба, според която всяка фирма ще може да има повече от един преместваем обект. Това е и поводът за протеста на Асоциацията на дребния и среден бизнес (АДСБ) в Бургас.

Според дребните търговци, приемането на тази поправка в наредбата ще прокара пътя на конкретна верига в града и ще развърже ръцете на монополиста. Протестиращите искат отговор защо властите искат да убият дребния бизнес в града за сметка на това някой да увеличи в пъти печалбите си.

Според търговците, ако предложението бъде прието, над 5 000 души ще бъдат обречени на глад. Недоволните призовават всички граждани да се включат в митинга.

Представителите на АДСБ говорят за общоизвестните едри фирми, които разполагат свои киоски за цигари и преса, в нарушение на решението на Административния съд - Бургас, което определи само по един обект за подобни фирми.Подкрепи Economic.bg