Бюджетът влиза за обсъждане в две комисии

Днес проектобюджетът влиза за обсъждане в Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм и в Комисията по бюджет и финанси

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Законопроекта за държавния бюджет за следващата година, както и бюджетите на Държавното обществено осигуряване на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) влиза на Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм и на Комисията по бюджет и финанси днес. Това става ясно от официалната страница на парламента.

Проектобюджетът предвижда растеж от 1.9%. Заложеният за следващата година дефицит е около 1.1 млрд. лв. Предвидени са повече средства за култура, здравеопазване и инфраструктура. Минималната работна заплата ще се повиши до 310 лв., а минималната пенсия - до 150 лева. С данък от 10% ще се облагат лихвите върху депозитите.

По-рано през деня в рамките на пленарното заседание на депутатите ще бъдат обсъдени няколко законопроекта. На първо четене ще бъдат разгледани законопроектите за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС).


Коментари: 0