ЦИК не допусна четири партии до изборите

67 партии са покрили успешно изискванията за документация

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Общо четири партии, от подалите заявление за участие в предсрочните парламентарни избори на 12 май, са получили отказ от Централната избирателна комисия (ЦИК). Това съобщи заместник-председателят на Комисията Румяна Сидерова пред БНР. Общият брой партии, пожелали участие на изборите, е 71, като 67 от тях покрили успешно изискванията за документация.

„Като по традиция, в последния час имаше доста формации, които дойдоха да се регистрират. За съжаление, също като по традиция, някои от тях бяха с неизрядни документи и не бяха допуснати до участие в изборите”, отбеляза Сидерова.

Отказ за участие е постановен на ПП „Победа”, ПП „Реформа”, Българска комунистическа партия и една молба, която не е била разгледана. „Решение няма по една молба. Причината е, че последният явил се - Крум Захариев се представяше за ръководител на ПП Българска комунистическа партия”, но документите му нямаха нищо общо с изборните книжа”, заяви представителят на ЦИК.

Румяна Сидерова напомни, че срокът за проверка на подписките все още не изтекъл. „Не са проверени всички затова регистрираните 67 партии са одобрени само по документи. ГРАО трябва да се справи до крайния срок, който е след 3 дни”, коментира тя.

Подкрепи Economic.bg