ЦСКА отново пуска 3 млн. акции

Промяна в цената няма да има, а за инвестиционен посредник е избрана "Елана"

Втори опит:

ЦСКА отново пуска 3 млн. акции
184 ~ 1 мин. четене

На Общото събрание на ЦСКА предприе стъпки към втория си опит за публична продажба на акции, съобщи шефът на Надзорния съвет Александър Томов. Клубът отново ще пусне в продажба 3 млн. акции, след като първоначалното набиране на средства се провали.

Този път обаче няма минимален праг, тъй като само преди дни главният акционер в ЦСКА и председател на Надзорния съвет на клуба - Александър Томов, купи 1 409 210 акции на ЦСКА и запълни капитала в пълния размер от 6 500 000 акции. Това означава, че независимо колко акции от новия опит за първична емисия бъдат продадени, тя ще бъде успешна.

За инвестиционен посредник отново е избрана "Елана", която заедно с Управителния съвет на клуба ще определят точните параметри.

Томов заяви след днешното общо събрание, че няма да има промяна на цената на акциите за втората кампания по продажбата им. Очакваше се тя да бъде променена на 1 или 2 лева.

"Уточнихме вече детайлите по кампанията по продажбата на акции. Няма да има промени в сравнение с миналото IPO. Цената на една акция най-вероятно ще остане три лева. "Елана" отново ще бъде посредник в сделката. Тя ще има правото да сключи сделки с банките, които ще отговарят за продажбата на акции. Сектор "Г" пък се финансира изцяло от клуба", каза Томов.

Очаква се одобрението на Комисията за финансов надзор.Подкрепи Economic.bg