Cadillac подготвя нов флагман

Дизайнът на бъдещия автомобил ще продължи стила, налаган при последните концептуални модели на марката

Автор: Божидара Иванова

Моделната гама на Cadillac, която до момента има 3 седана, най-късно до 2 години ще бъде попълнена с нов луксозен автомобил от същия клас. Това обяви шефът на General Motors Дан Акерсън по време на представянето на модела CTS в щаб-квартирата на компанията пред изданието USA Today.

Все още не са известни подробности за бъдещия автомобил, но се очаква да бъде изграден върху модернизираната платформа на CTS. Експерти смятат, че компанията ще заложи на V6 и V8 мотори, както и на хибриден агрегат с възможност за зареждане от електропреносната мрежа. Новият флагман със сигурност ще има система за задвижване на четирите колела.

Благодарение на широкото използване на композитни материали алуминий и карбон, седанът ще предлага ниско тегло. Дизайнът на колата ще продължи стила, налаган при последните концептуални модели на марката.

Предстои Cadillac да пусне на пазара следващото поколение на всъдехода си Escalade, който ще разчита на 6.2-литров бензинов мотор Eco Tec3 V8 с мощност от 420 к.с. и 609 Нм въртящ момент. Моделът ще се предлага и в хибридна версия, а базовата версия ще предлага като опция и система 4х4.

Коментари: 0