Назначени са двамата зам.-вътрешни министри

Изборът на зам.-министри на МВР тръгна с фалстарт след назначението на Иван Иванов

Автор: Атанас Христов

Със заповед на премиера Пламен Орешарски са назначи двама заместник-министри на вътрешните работи. Заместници не министърът на вътрешните работи ще са Пламен Ангелов и Васил Маринов, съобщиха от правителствената пресслужба, като поясниха, че назначението е станало след днешното заседание на кабинета.

Изборът на зам.-министри на МВР тръгна с фалстарт след назначението на Иван Иванов. Той изкара едва два часа на поста, щом стана известно, че е бил управител на офиса на застрахователно дружество, собственост на "Секюрити иншуърънс къмпани" (СИК), припомня kmeta.bg. След бурната нощ около парламента, кабинетът явно е решил, че не може повече да се отлага определянето на двамата заместници на Йовчев, който освен вътрешен министър, има и вицепремиерски задължения.

Зам.-министър Пламен Ангелов идва от дирекция "ЕС и международно сътрудничество" на МВР. Той е бил шеф на звеното и най-вероятно ще се заеме със Шенген. Между 2008 г. и 2012 г. е бил съветник по правосъдие и вътрешни работи в Постоянното ни представителство в Брюксел. Преди това пък е бил представител на МВР в българското посолство в Лондон.

Васил Маринов пък е бил директор на Териториална дирекция "Национална сигурност" - София. Преди това е работил в администрацията на президента като секретар по отбрана и сигурност, а преди да заеме този пост, работил като задграничен представител на ДАНС в Белгия.

Коментари: 0