Цените на петрола започват да се съвземат

След като черното злато бе подложено на силен натиск от седмици, отново се заговори за признаци за стабилизация

Цените на петрола отново започват да се покачват. След спада през изминалите дни, стонойността на черното злато отново нарастна. Сутринта барел от Северно море сорт Брент се търгуваше за 99,4 долара. Това е с 55 цента повече спрямо понеделник. Цената за барел на американския WTI (West Texas Intermediate) нарастна с 99 цента до $ 84,81.

След като петролът бе подложен на силен натиск от седмици, сега на борсата отново се заговори за признаци за стабилизация. За това допринесе и американският фондов пазар, където загубите в понеделник успяха да бъдат увладяни.

Това означава, че негативната тенденция от последните седмици може да бъде спряна. Само от началото на май цените на петрола са се понижили с над 20 процента. Причините за това са дълговата криза и слабите икономически данни от почти всички икономически региони.

Роля играе и вчерашната борсова сесия на инвеститорите, в която надделя оптимизмът, че европейските лидери ще предприемат дългосрочни стъпки за създаването на банков съюз в езрозоната, което ще помогне за стабилизиране на региона след кризата.

Информационна Агенция Икономика

Коментари: 0