ЧЕЗ: Ниските температури ще се отразят на сметките за ток

Данните на дружеството показват, че товарите по мрежата се покачват, което означава, че консумацията на електроенергия нараства, предупреждават от компанията

64 ~ 1 мин. четене

Ниските температури ще се отразят на месечните сметки за ток, това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Възможно е месечните фактури да бъдат по-високи, предупредиха от ЧЕЗ. Ниските температури през октомври ще се отразят на сметките за електроенергия. Код оранжево за студено време е обявен в много от общините на територията, обслужвана от компанията. Данните на дружеството показват, че товарите по мрежата се покачват, което означава, че консумацията на електроенергия нараства.

„Стремим се нашите клиенти да бъдат максимално информирани. Важно е да знаят, че необичайно ниските температури за този период от годината, ще се отразят на месечните им сметки за електроенергия. Разбира се, всичко зависи от индивидуалната консумация на всяко едно домакинство“, каза Димчо Станев – Директор „Обслужване на клиенти“ в ЧЕЗ България.

Съветваме клиентите си да помислят за енергийната ефективност на своите домове и да предприемат мерки. Уплътнението на дограмата в жилището, подмяната на стари и неефективни уреди, както и други спешни мерки, биха намали консумацията, респективно - сметките за електроенергия, добавят от компанията.

В момента ЧЕЗ извършва планирани ремонти по електроразпределителната мрежа в Западна България и профилактика на енергийните си съоръжения, във връзка с подготовката им за безаварийна работа през предстоящия зимен сезон.

Подкрепи Economic.bg