ЧЕЗ е вложило 690 хил. лв. в мрежата в област Видин

Доброволци от компанията смениха крушките на детска градина в града, след което разходите за осветление на "Синчец" ще намалеят 7 пъти

76 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Служители на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което доставя ток на абонатите в Западна България, са купили и монтирали с доброволен труд 95 енергоспестяващи електрически крушки във видинската детска градина "Синчец". След подмяната на осветлението разходът за електроенергия за осветление в детското заведение ще бъде намален 7 пъти, съобщиха от компанията. Икономията ще бъде усетена най-вече през есенно-зимния период.

"Надявам се средствата, които ще бъдат спестени благодарение на новите крушки, да бъдат вложени  в дейности и приспособления, които ще направят престоя на малчуганите в градината по-приятен и уютен", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Инициативата  е част от дългосрочната програма на ЧЕЗ за насърчаване на доброволчеството и подкрепа за местните общности и децата. В рамките на програмата през декември 2012 г. служители на компанията замениха с енергоспестяващи 135 електрически крушки в детска градина "Зорница" в града, а година по-рано по време на "Седмицата на доброволчеството в ЧЕЗ" бяха освежени съоръжения за игра в двора на ОДЗ "Щастливо детство".

При представянето на резултатите от доброволческите инициативи на ЧЕЗ във Видин Петър Докладал отбеляза и извършените инвестиции в мрежите. От началото на годината до момента ЧЕЗ е вложила близо 690 хил. лева в поддържане, реконструкция, развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа в област Видин. От тях в община Видин са вложени 150 хил. лева.

Сред по-големите обекти, реализирани през първите месеци на годината, са реконструкцията и модернизация на въздушна мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла в селата Синаговци и Плешивец, община Ружинци. В резултат на изпълнението им е подобрено електрозахранването на близо 500 клиенти в района.

До края на 2013 г. ЧЕЗ планира инвестиции в размер на 490 хил. лева  за област Видин.  Предвидена е подмяната на 20 000 м от въздушна електропроводна линия "Борел", на стойност приблизително 100 хил. лева, с чиято реализация ще бъде подобрено електрозахранването на 573 клиенти.

До Нова година предстои да бъде направена и реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла от два трафопоста в с. Майор Узуново. Обектът възлиза на около 240 хил. лева и с изпълнението му ще бъде подобрено електрозахранването на 215 клиенти на ЧЕЗ.

Подкрепи Economic.bg