ЧЕЗ инвестира 4,4 млн. лв. в Плевен

Най-много средства ще бъдат насочени за изграждане на трафопостове

ЧЕЗ планира да инвестира 4.4 млн. лева през тази година в електроразпределителната мрежа на област Плевен, съобщиха от дружеството. Най-много средства ще бъдат насочени за изграждане на трафопостове и нови кабелни линии ниско и средно напрежение, подмяна на стълбове и проводници, рециклиране и монтиране на нови електромерни табла, подмяна на електромери. От стъпването си в България преди седем години досега, ЧЕЗ е инвестирала 36 млн. лева в електроразпределителната мрежа на област Плевен.

Средствата са заделени от одобрената инвестиционна програма на дружеството. Изчисленията обаче показват, че за модернизация на мрежата в област Плевен за настоящата година са нужни инвестиции в размер на близо 5 млн. лева.

Мениджъри на ЧЕЗ България се срещнаха с кметове и представители на общините от област Плевен, за да ги запознаят с инвестиционната политика на компанията за региона. След края на работната дискусия двете страни подписаха меморандум за дългосрочно сътрудничество.

На срещата присъстваха областният управител Иван Новкиришки и кметове и заместник-кметове на общините Белене, Гулянци, Долни Дъбник, Долна Метрополия, Левски, Никопол, Кнежа, Плевен, Пордим и Червен бряг. От страна на ЧЕЗ участие взеха Петър Докладал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Стефан Апостолов - изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България” и Цветомир Ралчев - директор "Управление на дружеството" в "ЧЕЗ Разпределение България".

За да изпълни ангажиментите си към своите клиенти в Западна България, компанията се нуждае от утвърдени инвестиции в размер на 151 млн. лева през следващата регулаторна година (01 юли 2012 г. - 01 юли 2013 г.). За сравнение през настоящата ценова година одобрените от ДКЕВР инвестиционни разходи възлизат на 111 млн. лева, а за предходните три – по 71 млн. лева средногодишно. 

Коментари: 0