ЧЕЗ подкрепя българското образование

Дружеството осъществява редица инициативи за подкрепа на младите хора и образованието в страната

Автор: Божидара Иванова

ЧЕЗ прилага дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, в рамките на която осъществява редица инициативи за подкрепа на младите хора и образованието в страната , съобщиха от компанията. ЧЕЗ е в партньорство с Технически и Софийски университет, както и с някои средни училища в страната. Кампанията започна в началото на годината, когато ЧЕЗ раздаде месечни стипендии на дванадесетокласници от пет професионални гимназии в Западна България.

„Младите хора са бъдещето на България. ЧЕЗ е социално отговорна компания и за нас е изключително важно да работим в посока създаване на качествени кадри в българската енергетика и развиването на образованието и учебните програми в тази сфера“, каза регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал.

ЧЕЗ започна тази година програма за целеви дарения на читалища в Западна България, за да запази важната им роля. Компанията подкрепя и фондацията „Заедно в час”, чиято цел е да осигури достъп до качествено образование на всички деца в България .

ЧЕЗ провежда редовно и стажантска програма  в дружествата на компанията. През 2012 г. имаше над 400 кандидатстващи за стаж, а общо през последните четири години броят им е малко над 1600 души. Някои от тях остават на работа в структурите на ЧЕЗ.

Коментари: 0