ЧЕЗ подобрява мрежата с 2 млн. лв.

Най-много инвестиции са предвидени в Северозападна България - 840 хил. лева.

112 ~ 1 мин. четене

Електроразпределителното дружество "ЧЕЗ Разпределение България" ще вложи 2 млн. лв. през септември в на мрежата и енергийните съоръжения в Западна България, съобщиха от компанията. Най-много - 840 хил. лева ще бъдат инвестирани в района на Северозападна България. В София ще бъдат вложени 420 хил. лева, а в Югозападна България - 727 хил. лева.

Най-големият проект за месеца е подмяна на електромерни табла и реконструкция на мрежи ниско напрежение в четири трафопоста в плевенското село Буковлък. За целта са отделени 388 хил. лева. Сред другите по-значителни по обем инвестиции през септември са рециклиране на главни електромерни табла в софийския район "Сердика" за 107 хил. лева и реконструкция на мрежа ниско напрежение с изнасяне на електромерни табла на имотната граница в Етрополе за 110 хил. лева.

"ЧЕЗ изпълнява амбициозна инвестиционна програма и всекидневно предприема мерки за подобряване на услугите за своите клиенти. Целта е да постигнем максимална сигурност и европейско качество на eлектрозахранването", коментира Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. до момента ЧЕЗ е инвестирала над 550 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България. За първите седем месеца на 2012 г. са вложени 62 млн. лева.

 

Подкрепи Economic.bg