Чака се оферта за ВМЗ-Сопот

Единственият участник в конкурса е допуснат да продължи участие

Единственият кандидат за продажбата на ВМЗ Сопот е допуснат до по-нататъшно участие в конкурса, съобщиха от Агенцията за приватизация. „Емко" ЕООД отговаря на всички предварителни квалификационни изисквания и може да продължи в следващия етап на приватизационната процедура, като това дава право на участника да закупи информационен меморандум, да извърши огледи в дружеството и да подаде обвързваща оферта.

В началото на ноември стана ясно, че само „Емко" отговаря не условията за участие в приватизацията. Останалите две компании, които подадоха оферти за участие в търга за ВМЗ-Сопот - „Сейдж консултантс" АД, София и „Дунарит" АД, Русе – не са покрили критериите на стратегията за раздържавяване на дружеството.

Емко ЕООД е български производел на малокалибрени огнестрелни оръжия и амониции. Дружеството е създадено през 1992 година от Емилиян Гебрев.
 
Фирмата се занимава и с утилизация на боеприпаси, а името й стана известно покрай взривове в нейни складове в севлиевското село Ловнидол преди около година.
Коментари: 0