Четирима министри ще подготвят програмите за енергийна ефективност

Междуведомствена работна група ще създава правила за публичност и управление на риска, свързан с управлението на паричните потоци на държавните предприятия

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Четирима министри от служебното правителство ще подготвят програмите за енергийна ефективност за програмния период 2014-2020 г. Това реши служебният премиер Марин Райков, който създаде две междуведомствени работни групи  - първата за енергийна ефективност, а втората - за управление на паричните потоци на държавните предприятия.

Председател на групата за енергийна ефективност ще е вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева. В състава на работната група влизат още трима министри - Илияна Цанова (вицепремиер и министър по еврофондовете), Асен Василев (министър на икономиката, енергетиката и туризма) и Юлиян Попов (министър на околната среда и водите). Част от групата ще са още заместник-министрите в четири министерства и главният експерт в Дирекция "Програмиране на средствата от ЕС" към Министерския съвет (МС).

Втората междуведомствена работна група ще създаде правила за публичност и управление на риска, свързан с управлението на паричните потоци на държавните предприятия и дружества. Целта е да се приемат универсални указания на МС, които да бъдат спазвани от всички министри и всички държавни предприятия и дружества.

В състава на втората работна група влизат всички министри от служебния кабинет, чиито ресори са свързани с управлението на държавни предприятия, както и министърът на финансите Калин Христов. Председател на работната група е премиерът Марин Райков, който е и служебен външен министър.

Подкрепи Economic.bg