Chevrolet Corvette ще „информира“ собственика си как се грижат за него

Когато спорткарът е в паркинг, автомивка или автосервиз, ще записва колко внимателно го карат

Ноу-хау

Chevrolet Corvette ще „информира“ собственика си как се грижат за него
3710 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Когато предадете ключовете от вашия Chevrolet Corvette на валето, който паркира коли, може да се притесните, че това момче ще бъде изкушено да "пробва" превъзходното му окачване и 460-те к.с. на двигателя V8.

"Сега обаче ще можете да виждате и сами какво се случва с автомобила ви", информира CNN Money. Става дума за случаите, когато луксозният спорткар е закаран на паркинг, в автомивка или в автосервиз и собственикът му се притеснява какво е "самочувствието му".

Специалният „вале режим“ като опция за модела Corvette на 2015 г. от General Motors (GM) ще позволява на собствениците да виждат и да чуват онова, което се опитват да правят с колата им онези, които се грижат за нея.

Режимът се основава на "рекордър на данните" на Corvette, който в момента помага на собствениците да записват своите „изпълнения“ на пистата. Системата разполага с далновидна камера, която записва видео с висока резолюция - показва оборотите на двигателя, силата на завиването и ъгъла на волана. Всичко това се записва миг след миг, с цел наслагване в специална графика за последното каране.

Коментари: 0