Членовете на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума

Бойко Борисов припомни желанието на управляващата партия да се изгради VII блок на площадката в Козлодуй

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министър-председателят Бойко Борисов ще даде инструкция към членовете на партия ГЕРБ да гласуват с "не" на предстоящия референдум за развитието на ядрената енергетика. Това обяви самият лидер на партията в рубриката "Насреща Люба Кулезич" по TV7. "Моето указание към партията ще бъде на референдума да се гласува с "не".

За членовете на ГЕРБ ще има такива указания, да гласуват с "не", обясни Борисов. По-рано в предаването депутатът от ГЕРБ Деян Червенкондев заяви, че ще гласува с "да". Бойко Борисов за пореден път поясни, че ГЕРБ е против АЕЦ "Белене", но извън референдума партията е за изграждането на VII блок на АЕЦ "Козлодуй".

"С решението на Министерски съвет и на парламента, много ясно сме си казали мнението за АЕЦ "Белене". Това е една от малкото теми, по които ние, с бившия премиер, сме единомишленици - че АЕЦ "Белене" не трябва да се строи. Ако е искал да я строи, просто е щял да подпише договор, в който, като във всеки договор, ще има цена и обосновка. Той умишлено не го е подписвал години наред, за да не се случи", коментира Бойко Борисов. По думите му правилното решение е да строим VII блок на АЕЦ "Козлодуй" и да се удължи животът на V и VI реактор "Станишев умишлено не е подписал договора за "Белене", защото той самият е знаел, че проектът е пагубен за България с огромната си цена, за което му благодаря. За пред очите на партията си, сега прави така, че да е "да", добави Бойко Борисов.

Подкрепи Economic.bg