Цирк в гръцкия парламент, арестуват депутат (видео)

Илиас Касидиарис от „Златна зора” е хвърлил чаша с вода срещу Рена Дуру от лявата партия Сириза преди да удари три пъти Лиана Канели от Комунистическата партия

Прокуратурата в Атина нареди ареста на депутат от неонацистката партия „Златна зора”, след като той удари своя колежка от Комунистическата партия по време на дебат, излъчен директно по телевизията, предава Фокус.

По време на телевизионния дебат Илиас Касидиарис е хвърлил чаша с вода срещу Рена Дуру от лявата партия Сириза преди да удари три пъти Лиана Канели от Комунистическата партия.

Касидиарис се е разгневил, след като е било споменато възможното му участие във въоръжен грабеж през 2007 година.  Служители на телевизията са се опитали да спрат депутата, но той е успял да напусне сградата.

„Златна зора” предизвика шок в Европа, след като влезе в парламента след изборите на 6 май. Лидерът на партията Никос Михалолякос твърди, че в Аушвиц не е имало газови камери и поставя под съмнение броя на убитите евреи по време на Холокоста. Той предлага и границата между Гърция и Турция да бъде минирана заради нелегалните имигранти.

Коментари: 0