Credit Suisse и UBS може да съкратят 7000 работни места

Големите банки по света все повече прибягват към съкращаване на разходите, тъй като се борят с новите капиталови изисквания, докато глобалната икономика остава в застой

Швейцарските банки Credit Suisse и UBS може да съкратят общо 7000 работни места, пише Reuters.  Плановете на  UBS са да намали с 3000 до 5000 работни места като част от опитите за понижение на и мерки за компенсиране на спада на печалба, докато конкурентът Credit Suisse може да обяви съкращаването на 1000-2000 души, пише вестник "Der Sonntag".

UBS планира да премахне 900 работни места в областта на информационните технологии, заедно с още 2000-4000 съкращения в инвестиционното поделение на банка.

Говорител за UBS не е пожелал да коментира изтеклата информация за планираното съкращение.
Големите банки по света все повече прибягват към съкращаване на разходите, тъй като се борят с новите капиталови изисквания, докато глобалната икономика остава в застой.

Информацията на Der Sonntag за възможните загуби на работни места в Credit Suisse, контрастира с публикация във вестник Sonntagszeitung, която също се позовава на  неназовани вътрешни източници в банка. В нея се твърди, че Credit Suisse ще забавят обявяването на масови съкращения на работни места или други драстични мерки, преди публикуването на резултатите от нея на 25 октомври.

Коментари: 0