ДСБ искат оставката на Орешарски

Според Радан Кънев това ще бъде първата стъпка към разделянето на държавата от мафията

88 ~ 2 мин. четене

„Орешарски пое лична отговорност за избора на Пеевски и сега той трябва да поеме своята лична отговорност, която е неговата оставка.” Това заяви претендентът за нов лидер на ДСБ Радан Кънев на специална пресконференция, цитиран от Kmeta.bg.

По думите му изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е арогантен знак за превземането на българската държава и българските институции от мафията. Според Кънев този арогантен знак е разчетен правилно от българските граждани.

„Вчера видяхме, че в България има гражданско общество. Видяхме, че непредставените българи са единни. Видяхме, че това е средната класа на България, която съществува и са категорични в това, че няма да отстъпят държавата си на мафията. Ние потвърждаваме категоричната си подкрепа за протеста. Ще участваме активно с всички сили в тези прости, като оттук нататък най-малката ни цел може да бъде оставката на Пламен Орешарски“, каза още Кънев.

Петър Москов допълни, че ГЕРБ не може да бъде част от това гражданско възмущение, защото "в последните 4 години в желанието си да овладеят цялата власт, целите финанси и цялото общество, ГЕРБ отгледа този Франкенщайн".

Москов посочи, че ГЕРБ е основната причина медийната, финансова и икономическа корпорация около Цветан Василев, чийто представител е Делян Пеевски, в момента да бъде в състояние да сваля правителства.

Светослав Малинов коментира, че от тук нататък изход може да се търси по два начина - първият е през Конституционния съд заради нарушени принципи на правовата държава, който е продължителен и тежък. Другият е да се обърнем към европейските институции и тези на НАТО. Той също е дълъг, каза Малинов, но за бърза реакция може да се потърсят техните посланици. Затова ДСБ ще инициира срещи с тях, за да представят всички свои аргументи. 

Подкрепи Economic.bg