Делян Пеевски се връща като депутат в парламента

След като бъде гласувана отмяната на решението за назначаване на Пеевски за председател на ДАНС, казусът със статута му на народен представител приключва, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан

Снимка: БГНЕС

172 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Народният представител от ДПС Делян Пеевски, който освободи депутатското си място, за да се закълне като председател на Държавната агенция "Национална сигурност", ще се върне в Народното събрание. Това заяви категорично лидерът на ДПС Лютви Местан в ефира на БНТ. "След като бъде гласувана отмяната на решението за назначаване на Пеевски за председател на ДАНС, казусът със статута му на народен представител приключва", добави той.

"Категоричен съм, че статутът на Пеевски като член на 42-рото Народно събрание е въпрос на Конституцията и от тази гледна точка бих искал да поставим точка на спекулациите. Няма спор, че съгласно Конституцията мандатът на един народен представите се прекратява с решение на НС. Подобно решение няма. И няма конституционен казус със статута на Пеевски като народен представител", категоричен е Местан.

"След гласуване на отмяна на решението на ДАНС, този казус ще бъде окончателно приключен. Тук ние нямаме какво повече да добавим. По отношение на Пеевски, неговото политическо поведение не се е променило с нищо спрямо месец по-рано. Номинацията на премиера, подкрепена и от мен, и от БСП, отключи обществена реакция и ние се съобразихме с нея. Той самият не стъпи в длъжност и този казус от гледна на конституцията и правото е приключен", каза лидерът на ДПС.

Подкрепи Economic.bg