Ден 50: Депутатите почиват, протестиращите - не

По-рано днес протестиращите изпратиха с освирквания депутатите в лятна ваканция

84 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

След като по-рано днес протестиращите изпратиха с освирквания депутатите в лятна ваканция, недоволните от управлението на кабинета "Орешарски" отново изпълниха площад "Независимост". За 50-и пореден ден хиляди хора се събраха пред Министерски съвет и скандират "оставка", червени боклуци" и "мафия".

Днес беше последният работен ден на Народното събрание и депутатите бързаха да напуснат сградата на парламента. Заради това бързане дори не беше обсъден Планът "Орешарски", а докладът за състоянието на енергетиката, който представи министър Драгомир Стойнев, не беше гласуван от народните представители.

По обяд пред парламента имаше трийсетина протестиращи, които чакаха народните представители от двете страни на парламента при храм-паметника "Св. Александър Невски". Младите хора бяха застанали от двете страни от към гърба Народното събрание. Те свиреха с вувузели и свирки, имаха и барабан.

Участниците в демонстрациите #ДАНСwithme ще продължат да развяват български знамена и да настояват за оставка на правителството на Пламен Орешарски, въпреки че депутатите вече са във ваканция.

Издигнати са лозунги с текст "Септември ще бъде януари 1997 година", "Оставка, който не участва - съучаства", "Докога ще е така?" и много други. За поредна вечер протестиращите са дошли заедно със своите деца и домашни любимци. Недоволните срещу правителството на Пламен Орешарски са категорични, че протестите ще продължат. Хората посочват, че властта може да очаква още по-масови протести през септември.

Впечатление правят две жени, маскирани като клоуни. На тениските им от предната страна пише "кандидат-депутат", а отзад: "протест 2013".


Подкрепи Economic.bg