Депутатите отхвърлиха ветото на президента

С 11 гласа от "Атака" управляващите преодоляха ветото на президента и актуализацията на бюджета ще бъде обнародвана

3593 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Депутатите отхвърлиха частичното вето на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. Ветото на държавния глава нямаше как да бъде преодоляно, ако депутатите от "Атака" не бяха подкрепили БСП и ДПС. В залата присъстваха 11 представители на националистите и всички гласуваха "За" отхвърлянето на ветото.

Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г. ще бъде обнародван в същия вид, в който беше гласуван и първия път. "За" това гласуваха 130 народни представители от ДПС, БСП и "Атака" "Против" гласуваха всички 94 депутати от ГЕРБ, присъствали в залата, а въздържали се нямаше.

След края на гласуването лидерът на ГЕРБ заяви, че парламентарната група е гласувала "Против", тъй като управляващото мнозинство "многократно е лъгало, че заемът от 1 млрд. лв. ще се използва за плащане на взетия през февруари заем от 800 млн. лв., за изплащане на субсидиите на земеделците. Бившият премиер припомни, че Европейската комисия е възстановила парите малко след това и те стоят във фискалния резерв.

Подкрепи Economic.bg