Депутатите под обсада в парламента (ВИДЕО)

Протестиращите срещу кабинета "Орешарски" обградиха Народното събрание

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

В 40-ия ден протестът срещу кабинета "Орешарски" се съсредоточи около сградата на Народното събрание, в което към 18.30 все още имаше депутати. Управляващите обсъждаха актуализацията на бюджета, докато отвън хората скандират "оставка", "мафия" и "червени боклуци". Излизащите народни представители биват освирквани, а за да преминат с автомобилите си, е необходимо да се намесва полицията.

Полицаи и протестиращи стигнаха до кратък сблъсък, а един от протестиращите бе задържан. Арестуваният мъж е учител в Националната природо-математическа гимназия. Видимо изнервени, представителите на силите на реда изблъскваха насъбралите се протестиращи от пътя на искащите да излязат от охраняемата зона на Парламента автомобили на народни представители.

Недоволни граждани има около 3 входа на загражденията около парламента, като най-много са те около храм-паметника Александър Невски, предаде "Антиправителствената информационна служба NOРЕШАРСКИ!". Именно там полицията стига и до сблъсъци с протестиращите – без значение от пола и възрастта, а на грубото отношение стават жертва дори и малкото присъстващи журналисти.

Протестиращите освиркват, скандират и се чуват барабани и свирки. Веят се български знамена. На един от издигнатите лозунги е изписано: "40 дни помен за едно морално загинало правителство".

Коментари: 0