Дизел сваля разхода с 4%

Новото гориво се предлага от днес в родна верига бензиностанции

6798 ~ 1 мин. четене

Бензиностанции ЕКО заменят дизеловите си горива, предлагани до момента във веригата, с нов дизел, който намалява с до 4 % разхода на автомобила. С новия продукт потребителите имат възможност да пестят до 10 стотинки на литър спрямо разхода за стандартен тип дизел.

Изчисленията се основават на представителна цена на дизеловото гориво от 2.50 лв за литър и средна икономия на гориво до 4%, съгласно тестове, осъществени в лаборатории, които си сътрудничат с TOTAL ACS. 

DIESEL EKONOMY се продава на цената на обикновения дизел и е подходящ за всички дизелови двигатели. Новия продукт е разработен в партньорство с TOTAL ACS, която си сътрудничи на международно ниво с Hellenic Petroleum Group, собственик на веригата бензиностанциив България.

Освен икономия, новият дизел гарантира повишаване на цетановото число и оптимизиране на коефициента на полезно действие на двигателя, намалява шума с 10-15%, а пониженият разход на автомобила води до ограничаване на количествата вредни емисии в атмосферата.

Продуктът предпазва всички видове дизелови двигатели от корозия и предотвратява образуването на нагар по инжекторите. Това води до удължаване живота на двигателя и намаляване на разходите за поддръжка.

Новото дизелово гориво ще се предлага от 12 април 2012 във всички 81 ЕКО бензиностанции в цялата страна.

„DIESEL EKONOMY дава възможност за намаляване на ежедневната консумация на гориво, наред с подобряване производителността на двигателя. Доволни сме, че можем да предложим на нашите клиенти продукт от по-висок клас, без оскъпяване, който им дава възможност да намалят разходите си”, каза Янис Поликандриотис, изпълнителен директор на ЕКО България.

 

Подкрепи Economic.bg