Днес кабинетът "Орешарски" заседава за първи път

8 точки има в дневния ред на правителството

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Първото заседание на новоизбрания кабинет започва в 10.00 часа днес. Правителството на Пламен Орешарски има 8 точки в дневния ред . Правителството запазва традицията да провежда заседанието в Министерския съвет в сряда.

Сред основните точки, предвидени в дневния ред, са определянето на управител на България в международните финансови институции, даване на съгласие за откриване на почетно консулство на Кралство Мароко и изменения и допълнения на Наредбата за батерии и акумулатори и за негодни такива. Очаква се да да бъде одобрен стабилизиращ пакет от социални мерки, насочен към майките с малки деца, енергийно бедните и социално слаите семейства.

Правителството ще обсъди и възможността за двоен ръст на помощта за първокласници от семействата с доход до 350 лева на член от домакинството. Към момента стойността й е 150 лева, които се предоставят в началото на учебната година. Право на тази помощ имат около 45 000 деца.

След заседанието правителството на Орешарски ще даде пресконференция заедно с министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов и финансовия министър Петър Чобанов.

Коментари: 0