Добрев: Ще представя проектите, по които работим, на новия министър

Знаете, че винаги съм бил честен и открит и всичко, което правим, го споделяме, отбеляза досегашният министър на икономиката, енергетиката и туризма

152 ~ 1 мин. четене

Ще представя проектите, по които работихме досега, на новия министър. Знаете, че винаги съм бил честен и открит и всичко, което правим, го споделяме. Това заяви досегашният ръководител на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при предаването на властта на служебния министър Асен Василев.

„Темите, по които говорихме преди да излезем пред вас, са приключването на процедурата за търсене и проучване на природни богатства в блок в Черно море. Имаме закупени вече 6 комплекта с документи. Колкото по-рано приключат процедурите по търсене и проучване в тези блокове, толкова по-бързо ще имаме собствен газ”, отбеляза в речта си досегашният министър.

„В сферата на газа трябва да имаме и интерконектор с Гърция и да реализираме първа копка следващите в 2 месеца. Тръбата България-Румъния трябва да влезе в експлоатация до края на март. До края на месеца в Девенци също се предвижда първа копка на проекта за производство на газ, в момента се договаря сондата”, допълни още Добрев. 

Подкрепи Economic.bg