Добри новини за пазара на труда в Испания

Едва 31 човека повече са останали без работа през август спрямо юли

324 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Броят на безработните испанци през август се запазва почти без промяна, предаде Reuters. Едва 31 човека повече са останали без работа спрямо юли, показва статистиката на Министерството на труда. Данните вдъхват лек оптимизъм, тъй като през август е нормално безработицата да расте, тъй като много хотели затварят и освобождават персонал.

"Налице е стабилизиране на пазара на труда и бих казал, че това е повод за надежда. Все още има много работа за вършене, но бих казал, че достигнахме дъното. През втората половина на годината ще станем свидетели на лек растеж", заяви испанският министър на икономиката Луис де Гуиндос в интервю за местната радиостанция Cadena Ser.

Според националната статистика през второто тримесечие на годината безработицата се задържа на 23.6%. Около половината от над 6-те милиона испанци без работа са в това състояние повече от година. През юли 56% от младежите под 25 години, търсещи работа, не са успели в начинанието си, сочат официални данни на европейската статистическа агенция Евростат.

Подкрепи Economic.bg