Договориха отстъпки за лекарствата

Здравният министър обяви за приоритет увеличението на заплатите в Спешна помощ

НЗОК е договорила много добри отстъпки за лекарствените продукти, особено за онкологията, съобщи здравният министър Десислава Атанасова. Тя заяви, че новият момент в управлението на публичните средства ще бъде пълна прозрачност за какво се харчат те, съобщи бТВ.

Надзорният съвет на касата днес трябва да приеме Наредба 10 за реда за заплащане на лекарствените продукти. След това здравният министър ще я обяви за публично обсъждане в рамките на 14-дневния срок, който е по закон.

Тя каза, че е предложила на здравната комисия, както и на всички съсловни и пациентски организации и фарма индустрията идеите си за законодателни промени и нормативната уредба, касаеща Комисията по цени,
„Предлагам решения и очаквам от тях становище, за да може в диалог да се намерят добрите решения", каза още Десислава Атанасова.

Тя посочи, че приоритетна тема в работата й ще бъде Спешна помощ в три посоки: възнаграждението на хората, тяхната защита, когато посещават адреси и липсата на кадри.

Министърът на здравеопазването откри днес в Ловеч реновираното отделение по анестезиология и интензивно лечение в многопрофилната болница в Ловеч.

 

Коментари: 0