Доходите растели повече от икономиката

Президентът на КНСБ Пламен Димитров призова за помощи за най-бедните в България

204 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

За последните 15 (от 1998 г. до 2012 г.) средният реален ръст на доходите винаги е изпреварвал този на икономиката. Това каза в ефира на bTV Красен Станчев, икономист и председател на управителния съвет на Института за пазарна икономика. "От 1998 г. досега средният ръст на доходите е 10%, което е повече от икономиката", категоричен беше Станчев.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обаче не се съгласи напълно с тези цифри. Той и икономистът даваха различни варианти за повишаване на доходите на най-бедните българи. "Да се отложат разходи, които могат да бъдат отложени", апелира синдикалистът. Пламен Димитров е категоричен, че трябва да се търси решение за най-бедните, които да бъдат подпомогнати до края на годината.

"В населението се е създало впечатлението, че всеки може да живее за сметка на другия", контрира Красен Станчев. Пламен Димитров добави, че вчера от синдиката са изпратили нашите предложения до министъра на труда и социалната политика Деяна Костадинова и на следващото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще бъдат разгледани. "Има предложение дори от бизнеса", твърди Димитров.



Подкрепи Economic.bg