Dow Jones с най-голяма загуба от юни

Разочароващи резултати бяха в основата на разпродажбите

Щатските акции започнаха сесията със силни понижения, а водещият индекс Dow Jones Industrial Average (DJIA) се насочи към най-голямата си загуба от юни насам. Песимизмът се диктуваше от разочароващите резултати на 3M Co. и DuPont, съобщи Bloomberg.

3M, производител на продукти от скоч ленти до стоматологични скоби и DuPont, най-големият по пазарна капитализация химически производител в САЩ, заличиха по 3.3% от пазарната си капитализацията. Акциите на доставчика на принтери Xerox се сринаха със 7.8%, след като компанията обяви, че печалбата й за третото тримесечие се е понижила с 12%.

Широкият Standard & Poor's 500 (S&P 500) се понижи с 1.6% до 1410.46 пункта в ранната търговия в Ню Йорк. DJIA изтри 235.76 базисни точки, или 1.8% от стойността си до 13110.13 пункта.

По-късно днес се очаква да бъдат публикувани тримесечните резултати на 33 компании включени в изчисляването на S&P 500. Продажбите през третото тримесечие на 60% от дружествата в индекса са под предварителните очаквания на анализаторите, но 70% от компаниите показаха по-висока печалба от предварителните прогнози.

Коментари: 0