Държавата ще подкрепя износа на малките фирми

Споразумението дава по-голяма подкрепа на малките и средните компании за износ в чужбина

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ) и сдружение "Произведено в България", подписаха споразумение, което подкрепя българските малки и средни компании за износ в чужбина, съобщиха от пресцентъра на министерството.

"С подписването на споразумение между МИЕ и сдружение "Произведено в България" - съюз на малкия и средния бизнес се гарантира по-широк достъпът на малките и средните предприятия до международни пазари. Ще продължим да работим за подобряване на бизнес средата в България". Това каза министърът на икономиката и енергетикаъа Драгомир Стойнев по време на церемония по подписване на документа.

Споразумението дава по-голяма подкрепа на малките и средните компании у нас. "Това са фирмите, които създават работни места, изплащат работни заплати и са коректни към служителите си. Обединяваме действията си, за да защитим на българското производство и да осигурим на условия за реализацията на произведените в страната стоки и услуги", добави още Стойнев.

Според председателя на съюз "Произведено в България" подписването на споразумението е знак за българския бизнес, че държавата в лицето на министър Стойнев подкрепят малките и средните производители в страната.

Подкрепи Economic.bg