ЕИГ увеличи приходите си от Гражданска отговорност

Авто Юнион продава повече нови коли

3641 ~ 2 мин. четене

"Евроинс Иншурънс Груп" (ЕИГ) - застрахователният подхолдинг "Еврохолд България" АД, отчете над 2% ръст на годишна база на премийния приход през август. Постъпленията през миналия месец достигат 12.3 млн. евро, докато година по-рано бяха 12 млн. евро. За първите осем месеца на годината приходите на ЕИГ се повишават с 11.2% до 112 млн. евро. За съпоставимия период компанията реализира 100.6 млн. евро премиен приход, става ясно от съобщение до инвеститорите на Българска фондова борса.

"Евроинс Румъния" отчита ръст от 21% за разглеждания период. Заради факта, че дружеството не продаваше гражданска отговорност в рамките на 3 седмици, поради наложена забрана от румънския регулатор, дружеството очаква значително намаление на премийния си приход за септември.

Мениджмънтът на компанията взе всички необходими мерки, така че процесът по възобновяване на продажбите да протече по най-благоприятния за компанията начин. В следващите три седмици ще бъде направена оценка на темповете на възстановяването на премийните приходи на дружеството от продажби на полици по гражданска отговорност. На база на този анализ ще може да се направи адекватна прогноза за възможността компанията да възстанови темповете си на растеж и да постигне заложените в бизнес плана си приходи, поясниха от "Еврохолд". Надзорът в северната ни съседка забрани на "Евроинс Румъния" да продава гражданска отговорност в края на август, а рестрикцията беше отменена вчера.

Автомобилният холдинг на "Еврохолд" Авто Юнион отчита 25% ръст в продажбите на нови автомобили през август. Доставените превозни средства през миналия месец за били 169, докато през август 2012 г. бяха продадени 135 коли. Най-голям брой продажби за месеца отчитат от "Еспас Ауто" (Renault, Dacia) с реализираните 58 продажби, следвани от "Стар Моторс" (Mazda) с 42 продадени автомобила и "Ауто Италия" (Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Maserati) - 31 броя.

За първите осем месеца на 2013 година автомобилният холдинг в групата на "Еврохолд" отчита 1530 продажби на нови леки и лекотоварни автомобили спрямо 1485 броя за съпоставимия период на 2012 г.

Подкрепи Economic.bg