ЕК не е изразявала подкрепа за Петър Киров

Не е била декларирана подкрепа или обсъждана кандидатурата с европейските ни партньори на конкретни имена за заместник-министри в МТИТС, обявиха от ведомството

3593 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Във връзка с появилите се твърдения в публичното пространство, заявяваме че не е била декларирана подкрепа или обсъждана кандидатурата с европейските ни партньори на конкретни имена за заместник-министри в МТИТС и подобно мнение не е изразявано от ръководството на министерството. Това е официалното становище, изразено от ведомството по случай днешното изказване на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хаан. Той поиска извинение от транспортния министър Данаил Папазов, защото е използвал името му и е сложил думи в устата му, които комисарят не е казвал.

По време на срещата между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан, след церемонията по откриване на моста „Нова Европа" на 14 юни, е било изразено мнение, че трябва да бъдат запазени експертите, отговарящи за Оперативна програма "Транспорт" и други европейски проекти, за да има приемственост и за да не се забавя работата по проектите.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, който ще отговаря за изпълнението на ОП „Транспорт", е експерт, който има дългогодишен опит в работата и управлението на европейски проекти. С неговото назначение са изпълнени основните цели за експертното начало в работата с европейските проекти и това мнение е било изразено от министър Данаил Папазов по време на посещението му в гр. Бургас вчера (24 юни).

Подкрепи Economic.bg