Един месец протести, един месец никой не чува

И в днешния 31-ви ден от протестите хиляди скандират "оставка", "мафия" и "червени боклуци"

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

На днешния 14-и юли се навършва точно един месец, откакто започнаха всекидневните протести срещу кабинета "Орешарски". И днес хиляди хора скандират "оставка", "мафия" и "червени боклуци", но и днес вероятно няма да бъдат чути от властта.

Независимо, че протестът от последния един месец е безпрецедентен по своята мащабност, продължителност и постоянство, управляващите партии от БСП и ДПС категорично отказват да подадат оставка, поне не в близката една година. Президентът Росен Плевнелиев подкрепи протестиращите и заяви, че "една част от обществото протестира, а друга се прави, че ги вижда".

И в днешния 31-ви ден от протестите движението по бул. „Цар Освободител" в района на Министерски съвет е блокирано. Броят на протестиращите се увеличава. Има две големи групи от хора, като част от тях са разположени пред металните заграждения на Министерски съвет, а другата част са пред президентството.

Обстановката към момента е спокойна. Полицаите провериха документите на група млади мъже, но не ги задържаха. Органите на реда се грижат за безопасността и са готови да реагират на сигнали за нередности или провокации.

Коментари: 0