Една оферта за "Техноекспортстрой"

Кандидатът е българската строителна компания "АТ Инженеринг 2000"

Само една компания е подала обвързваща оферта в конкурса за продажбата на  на 103 970 акции, представляващи 100% от капитала на “Техноекспортстрой” ЕАД, София. Това съобщиха от пресслужбата на Агенцията за приватизация.

Името на единствения кандидат е  "АТ Инженеринг 2000”.

Крайният срок изтече днес в 15 ч. Предстои конкурсната комисия да отвори офертата и да се запознае по същество с предложението на участника.

Това е третият опит да се продаде дружеството, след като досега не се явиха кандидати за два от търговете, дори с намаляване на началната тръжна цена.

Първият търг бе обявен през май при цена от 68 млн. лева. Вторият опит също се провали при цена от 60 млн. лева. Затова при третата процедура от АП решиха да обявят конкурс, който няма начална цена.

"АТ ИНЖEНЕРИНГ 2000 ООД е строителна компания със седалище София, България. Компанията съществува от 1991 година и има натрупан голям опит и богато портфолио на реализирани проекти и доволни клиенти." Това се казва в сайта на строителната компания - кандидат за "Техноекспортстрой".  Дружеството се управлява от Илиян Иванов Терзиев и Георги Георгиев Пенев.

Компанията е част от консорцуим, който бе обявен за победител в търга за строежа на компостиращата инсталация на София - част от големия проект за завода за преработка на битовите отпадъци. Там "АТ Инженеринг 2000" участва в обединението "Егерсман&Ko", в което са германската "Егерсман" и българската "Диана комерс-1". Според договора със Столична община обединението се ангажира с проектирането и строителство на инсталация за биологично третиране на площадката Хан Богров. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.". Стойността за изпълнение на договора е 46 592 435 лв.

Коментари: 0