Едва 10% от туристите в Банско са българи

Българите винаги предпочитат да правят всичко в последния момент, коментира председателят на хотелиерите и ресторантьорите в курорта Янка Рахова

3713 ~ 1 мин. четене

Едва 10% от туристите в Банско през този сезон са българи. Това каза пред „Фокус“ председателят на хотелиерите и ресторантьорите в курорта Янка Рахова. Тя посочи, че голямо е било присъствието на туристи от Русия, както и на такива от съседните ни страни – Гърция, Сърбия, Македония и Румъния.

Наблюдава се тенденция за увеличаване и на туристите от Западна Европа, предпочели да почиват в нашия зимен курорт. Доста италианци дойдоха на екстремното катерене на снежните върхове в края на зимата, очакват се и доста туристи през лятото, които практикуват планински пешеходен туризъм”, обясни Рахова.

Все още няма резервации за Великденските празници, но се очаква заетостта да се повиши. „Българите винаги предпочитат да правят всичко в последния момент, така че все още е рано да обобщим какво ще бъде раздвижването тогава'', коментира председателят на хотелиерите и ресторантьорите в курорта.

Доста туристически групи от Македония и други организирани групи са предпочели да отседнат в апарт хотелите тази зима поради по-ниските цени, които предлагат, но е важно да се отбележи, че когато хората правят компромис в цената, не могат да очакват отлични условия и доста от тях са останали изненадани. „Не можем да разрешим проблема си със занижените цени в апарт хотелите, а и нямаме право да ги съдим. Това е пазарна икономика. Нека хората да решат какво предпочитат“, каза още Рахова.

Подкрепи Economic.bg