Експертен IT съвет ще сформира Гергана Паси

Посланикът ни в сферата на новите технологии ще помага за по-добрата комуникация е европейските институции

Експертен съвет, който е съставен от най-добрите български IT специалисти и предприемачи ще свика Гергана Паси, която е посланик на новите технологии. Експертите ще работят с нея за укрепване на стартиращата общност у нас и нейната по-добра комуникация с европейските институции.

"За мен те са новото лице на бизнеса. Не знам дали България може да се превърне в Силициева долина на Балканите, но съм убедена, че тази общност има таланта и потенциала да придвижи цялата ни тромава обществена организация напред", коментира Гергана Паси по време на форум в Париж, цитирана от  TechNews.

В съвета към посланика на новите технологии ще участват: Адел Закут (Open Buildings), Васил Терзиев ("Телерик"), Любен Белов (основател на "Нетинфо" и LAUNCHub), Максим Гурвиц (Wolters Kluwer Publishers и Eleven), Боян Бенев (Клъстър за предприемачество и иновации), Стив Кайл (Xentio), Крис Георгиев ("Уеб Гравити", "СтокПодиум") и Александър Михайлов (Betahaus София).

"Това са хора, пълни с новаторски и неконвенционални идеи, които са наясно, че интернет и IT секторът ще растат непрекъснато през следващите десетилетия. Във време на криза, когато само след 3 години Европа ще има над половин милион свободни работни места за IT специалисти, те са една обиколка напред", допълни Гергана Паси. 

Коментари: 0