Електрически коли се състезават в своя Формула 1

Първенство ще започне през 2014 г. и включва 10 отбора

Електрическите автомобили ще се състезават в нова световна формула състезателни серии след сделка между управителния орган на федерацията по моторни спортове и група от инвеститори, които планират да организират международни състезания около забележителности в центъра на големи градове.

Първенство във Formula E ще започне през 2014 г. и включва 10 отбора и 20 шофьори, като целта е да привлече състезатели от традиционните отбори във Формула 1, електрически автомобилни компании и световни марки.

Жан Тод, президент на Международната федерация по автомобилизъм, обеща миналата година да започне серия състезания с електрически автомобили в отговор на желанието на Европейската комисия да принуди автомобилната индустрия да приеме по-устойчиви форми на енергия.

На отборите от Formula E ще бъде предложена развитието на прототип на превозно средство, с което да се състезават в шампионата през 2014 г.

Прототипът на превозното средство, разработен от Formulec, френски производител на електрически състезателни автомобили, е дву-скоростна машина, която работи с литиево-железни батерии и тежи 784 кг.

Коментари: 0