Епизод 37 на #ДАНСwithme

В началото на протеста хора се спряха пред Българска народна банка

Снимка: БГНЕС

Автор: Атанас Христов

За 37-а поредна вечер под прозорците на властта се провежда протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Данните на полицията сочат, че към 20 ч. пред сградата на Министерския съвет в столицата са се събрали около 1000 души.

Малко след 20 ч. хилядното множеството се отправи към "Орлов мост". В началото на протеста хора се спряха пред Българска народна банка (БНБ) и промениха посоката покрай сградата на БНБ и градинката пред Народния театър. Протестиращите не спират да скандират "мафия" и "оставка". Най-отпред на шествието вървят протестиращи, облечени като български политици. Мая Манолова черпи череши от Кюстендил и с орехи на Орешарски, предаде Фокус. Манолова е облечена с официален костюм, но с гумени ботуши.

С мегафон недоволните скандират "Ние сме организаторите на протеста", "Всички вие сте платени" и "Разотивайте се парите свършиха". Недоволните раздаваха салфетки приличащи на евро на журналистите, защото според тях те са платени.

В първите два часа на шествието няма регистрирани нарушения на обществения ред. Полицията продължава да охранява протестните действия и да се грижи за безопасността и сигурността на гражданите.

Коментари: 0