Ericsson обяви конкурс с награда 25 хил. евро

Темата на тазгодишната надпревара е "Приложения за работното място"

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

За пета поредна година Ericsson обяви глобалното състезание за мобилни приложения за iOS и Android платформи. Състезанието Ericsson Application Awards 2014 ще се проведе в две категории - за студенти и за малки и средни компании с по-малко от 100 служители, съобщиха от шведската компания. Темата на тазгодишната надпревара е "Приложения за работното място" в подкрепа на Ericsson за Свързано общество, в което, чрез комбинация от мобилност, широколентова връзка, облак, приложения и услуги, всичко и всички са свързани.

Идеята на компанията е да се отключи потенциалът на приложенията в работното ежедневие, така че хората да станат по-иновативни, да работят заедно и да балансират живота си извън работа.

Победителят ще спечели 25 хил. евро награда. Вторият класиран в състезанието ще вземе 10 хил. евро. Предвидена е и специална награда за иновации, подкрепящи концепцията Technology for Good на Ericsson. Класираните от 3-то до 10-то място ще получат дипломи и сертификати от компанията.

Общо 192 отбора от 52 държави взеха участие в състезанието през 2013 г. Победителят в категорията за студенти през 2013 г. е португалското приложение GreenSpark - решение за енергийна ефективност с глобално действие. В категорията за компании победител е приложението TboxApps от Великобритания, базирано на модели за използване на достъп до мигновени съобщения и незабавна помощ.

Подкрепи Economic.bg