Experian увеличава двойно служителите си в България

Наемането на нови разработчици ще стане през следващите 7 месеца

196 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Глобалният лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги Experian, обяви плановете си за двойно увеличение на  екипа си от висококвалифицирани специалисти в България. Компанията предвижда да направи българският R&D център най-голям в международната Decision Analytics дивизия на Experian.

Наемането на нови разработчици ще стане през следващите 7 месеца, съобщиха от компанията. Разширението на екипа е част от общата стратегия за активно развитие на местния офис, в който към момента работят над 270 човека, разделени в повече от 10 различни отдела. Компанията ще удвои служителите в отдела "Софтуерни разработчици" от 60 на около 120 човека.

”Местният екип е изключително важен за компанията в световен мащаб. Талантливите български специалисти имат водеща роля в моделирането и разработването на ключови технологии и продукти на Experian, предназначени за бизнеси от различни индустрии”, заяви главният технически директор на компанията Стив Лейн.

По думите му компанията търси високо квалифицирани софтуерни инженери с утвърдени технически познания. Лейн подчерта, че Experian предлага отлични възможности за кариерно развитие в международна среда.

Experian е глобален лидер в областта на предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги за бизнеса и финансовите институции. Приходите на компанията за 2012 г. са в размер на 4.7 млрд. долара. Компанията е работила  по водещи световни продукти като Tallyman, Hunter, MDS, Power Curve, използвани от най-големите световни банки, финансови институции, кредитни бюра и корпорации.

Подкрепи Economic.bg