Сектор "Рибарство" може да разчита на 174 млн. лв.

Програмата ще е по-слабо финансирана през следващия програмен период

3593 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Договорените след 12 септември 2013 г. средства за подпомагане на сектор "Рибарство" са 174 млн. лв. Това се похвали пред депутатите министърът на земеделието и храните Димитър Греков, който участва в заседание на ръководството на министерството и Комисиите по земеделието и храните и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове към Народното събрание, предаде Фокус. Повод за заседанието беше отчет за изпълнението на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и Програмата за развитие на сектор "Рибарство".

"ПРСР за България се разпростира в 3 млрд. евро за този програмен период. Изплатените до момента средства са 56.83%", обясни изпълнителният директор на ДФЗ Васил Грудев. Той увери, че ръководеното от него ведомство ще направи всичко по силите си, за да изплати 308 млн. евро. "Всеки един от проектите, които са в процес на изпълнение, се опитваме да го доразвием", каза Васил Грудев.

Председателят на Комисията по европейските въпроси Младен Червеняков добави, че през следващия програмен (2014-2020 г.) ще бъдат отпуснати по-малко средства за Програмата за развитие на сектор "Рибарство".

Подкрепи Economic.bg