Facebook ще следи чатовете за криминална активност

Процесът на наблюдение започва със сканиращ софтуер, който открива думи или фрази, които сигнализират, че нещо не е както трябва, като размяна на лична информация и вулгарен език

6720 ~ 1 мин. четене

Facebook вече ще следи за криминалната активност в платформата си, след като чатовете вече се наблюдават и в случай на подозрително поведение, полицията бива уведомявана.

Процесът на наблюдение започва със сканиращ софтуер, който открива думи или фрази, които сигнализират, че нещо не е както трябва, като размяна на лична информация и вулгарен език.

Софтуерът обръща повече внимание на чатове между потребители, които не са комуникирали много в сайта, или които имат голяма разлика в годините. Сканиращата система е програмирана да следи специално за фрази, намирани в чат архиви на престъпници. Представената информация ще е подавана на органите на реда съобразно призовки, съдебни заповеди или други искове.

В миналотокомпанията е сътрудничила на полицейски разследвания, като през април изпрати на бостънската полиция принтирани постове от стената, снимки и друга информация от Facebook на заподозрян в убийство.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg