Фалстарт за Титаник – 2

Лошата поличба, тегнеща на „Титаник”, сполетя и неговия събрат "Балморал". Точно век след една от най-жестоките водни катастрофи на миналото столетие, новопостроеният круизен кораб вместо да продължи спокойно по пътя на „Титаник”, бе принуден да спре и изчака пристигането на хеликоптер, с който да бъде върнат обратно в Ирландия пътник, получил сърдечна криза на борда.

Лекарите на кораба установиха, че не могат да го лекуват в океана и настояха той да бъде настанен в болница веднага. Инцидентът стана във вторник и бе вторият от потеглянето на „Титаник-2”.

В неделя "Балморал" отплава от Саутхамптън с 1 309 пътници на борда, точно колкото са били и на "Титаник". Лошо време и високи 10 метра вълни забавиха кораба, който пристигна в първото пристанище Коув в Ирландия два часа след обявения график. 

По план корабът "Балморал" трябва да пристигне на 15 април на мястото, където преди век потъна "Титаник". Заедно с тръгналия от Ню Йорк друг круизен кораб - "Азамара", те трябва да пуснат венци и цветя във водата на мястото, където лежи "Титаник", а след това да продължат пътя си съответно към Англия и към САЩ.

 

Коментари: 0