Фандъкова: Екопротестите са незаконни

Шествията не били съгласувани с общината

Никой не е потърсил общината за разрешение за протестите срещу промените в Закона за горите. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова на откриването на изложението на европейски програми и проекти „Европа за нас”  пред НДК.

По думите й протестът не е съгласуван с общината.

Градоначалникът посочи, че при поредния протест, който ще се организира и тази вечер, общината ще разчита на помощта на полицията за спазването на реда и опазване на имуществото на гражданите.

„Всеки има право да протестира, но без да нарушава правата на другите. Общината се надява протестиращите да разберат това”, каза Фандъкова.

По думите й в София през последните няколко години има привлечени около 2 млрд. лв. средства по оперативните програми.

„Разбира се, това са големите проекти, които можете да видите. 34 са проектите по оперативни програми на стойност над 1,9 млрд. лв. Вижда се метрото, усеща се изградената с европейски средства канализация, но най-вече се виждат реконструираните улици, детските площадки, ремонтираните училища, ремонтираните болници и това са ползите от всички тези усилия”, заяви Фандъкова.

По думите й има 44 проекта, по които се работи по останалите европейски програми. Те са за обмяната на опит и модернизацията на града. 

Коментари: 0