Фандъкова призова за истински проверки и санкции

Кметът пита полицията защо "прави внушения" за злоупотреби в общината

168 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Борбата с корупцията и злоупотребите трябва се води само по един начин – чрез проверка и санкции, а не с внушения. Това коментира в интервю за предаването на bTV „Нека говорят” кметът на София Йорданка Фандъкова.

 „На мен ми се налага от няколко дни да обяснявам, че полиция не е влизала в общината. Аз не мога да кажа защо имаше полиция и полицейски коли пред общината, при положение, че от сутринта при мен дойдоха следователи от Софийска градска прокуратура“, коментира тя хайките на властта заради задържане на наркотици, които се свързват с общинския съветник орлин Алексиев.

Според нея това се случвало много често, защото „непрекъснато текат проверки“. "Аз самата давам прекалено много сигнали в прокуратурата. Хората идват, проверяват документи, ако трябва предоставяме документи. Това е рутинна практика между институциите. Така че не мога да си обясня защо трябваше да има полиция пред входа. Тя стоя през целия ден. Създават се наистина внушения“, казва столичният градоначалник.

 Тя заяви, че няма право да каже в каква сфера са били въпросите на прокуратурата. „Орлин Алексиев направи няколко пъти изявления. Това каква е истината ще се установи по един единствен начин – като приключи разследването. Това е сфера, която категорично не засяга общината. Така че аз мога да говоря за работата на общинските съветници с нас, с администрацията“, обобщи Фандъкова. Подкрепи Economic.bg