Feedly прие разочарованите от Google Reader

Потребителите на новинарския агрегатор са нарастнали с повече от 500 хил. за последните 72 часа

3632 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Уеб-базираният новинарски агрегатор Feedly отчете сериозен ръст на новите потребили в последните 72 часа. Причината е отлива на разочавани клиенти на услугата на Google – Reader, която американската компания планира да закрие на 1 юли 2013 г.

Потребителите на Feedly са нарастнали с повече от 500 хил. в последните дни, похвалиха се от компанията. Това е абсолютен рекорд за цялата история на съществуването на услугата. "Собствениците на портала с радост приемат новите участници и приветстват всеки новодошъл", се казва в съобщение на сайта.

От Feedly са си поставили високи цели за следващите 30 дни. На първо място от компанията изтъкват осигуряването на надеждна и непрекъсната работа на сървърите на сайта. Освен това като важен компонент са отбелязани вслушването в съветите и препоръките на новодошлите потребители, както и добавянето на нови функции.

Google Inc. обяви, че прекратява поддържането на услугата Reader, защото "използването ѝ е намаляло и компанията иска да насочи усилията си към разработването и поддръжката на по-малко продукти".

Американската технологична компания посъветва потребителите си да експортнат линковете на сайтовете, които следват, и да ги използват с друг клиент по свой избор.

Подкрепи Economic.bg