Ferrari планира нови хибриди

Компанията е част от засилващата се тенденция за предлагане на суперлуксозни автомобили с намалени емисии

3593 ~ 1 мин. четене

Ferrari планира да построи повече хибридни превозни средства след успеха на едномилионнто LaFerrari (1,34 млн. щатски долара), съобщава Bloomberg. Производителят ще работи повече в насока за привличане на заможни клиенти, загрижени за околната среда.

"Не вярвам в електрическите автомобили, но силно вярвам в хибриди," заяви председателят на компанията  Лука Кордеро ди Монтедземоло в телевизионно интервю.

Ferrari разкри спортния автомобил LaFerrari на автомобилното изложение в Женева през март. Хибридът с 963-конски сили, който вече е разпродаден, е част от стратегията за повишаване на приходите с персонализирани версии на превозните средства и същевременно ограничаване на тяхната наличност за повече престиж.

Ferrari е част от засилващата се тенденция за предлагане на суперлуксозни автомобили с намалени емисии. Следващия месец Porsche AG ще представи серийната версия на 918 Spyder на автомобилното изложение във Франкфурт, а Bayerische Motoren Werke AG (BMW) ще разкрие суперхибрида i8. Land Rover пък обяви днес, че започва продажби на първите си хибриди във Великобритания през септември.

"Логично е да се тества комбинация от нова технология и луксозен и висок клас автомобили, тъй като клиентите са склонни да бъдат по-малко чувствителни към цената, и по-склонни да плащат за допълнителна технология," каза Саша Гомел, анализатор в Commerzbank AG във Франкфурт. "В допълнение, хибридната технология може да направи спортния автомобил още по-динамичен, а електрически задвижваща система подобрява ускорението".

Подкрепи Economic.bg