Ferrari помага за бедствието в Италия

Специално Ferrari F430 е пуснато в продажба, а тази седмица стартира благотворителен онлайн търг, в който ще участва 599XX Evo с начална цена от 1,3 млн. евро.

6850 ~ 1 мин. четене

След земетресението в Абруцо, Италия, Ferrari пусна специално издание F430 в продажба, парите от която ще бъдат дарени за възстановяване на засегнатия регион. Компанията планира благотворителна кампания за следващата седмица, на която всички събрани пари ще бъдат дарени на пострадалите от земетресението. Това не е първи случай, в който марката подпомага финансово засегната от природно бедствие страна, коментира още speed-press. Подобен бе случаят в Япония, когато цунами нанесе огромни щети и отне човешки животи. Италианската марка събра милиони евро, предназначени за дарения. Преди броени дни земетресение удари Маранело, където е базирана централата на Ferrari. Какво предприе Ferrari ? Всички служители бяха незабавно пуснати, за да се приберат възможно най-бързо при семействата си. Днес бе съобщено, че се организира онлайн търг за набиране на средства за хуманитарна помощ в региона.


Търгът ще се проведе на адрес FerrariStore.com и, разбира се, ще включва всички стоки на марката, включително – състезателни каски и костюми на пилотите от Формула 1 Фернандо Алонсо и Фелипе Маса. В аукциона ще участват и някои по-скъпи участници, като например 599XX Evoluzione – най-напредналия по отношение на технологии автомобил на Ferrari, който ще участва с начална цена от 1,3 млн. евро.
Автомобилният производител се надява по този начин да облекчи огромните разходи на италианското федерално правителството, което тези дни бе принудено да повиши данъците върху горивата.Подкрепи Economic.bg